Toplotne črpalke

Toplotna črpalka je med energetsko najcenejšimi načini segrevanja sanitarne vode in je nameščena na hranilnik vode.Toplotna črpalka je sestavljena iz kompresorja, ki plin stiska in ga ogreva, ekspanzijskega ventila, kjer se plin razširja in ohlaja, ter dveh toplotnih izmenjevalcev.Njena dodatna odlika je, da se lahko uporablja tudi za hlajenje manjših kleti ali shramb.

Toplotne črpalke TERMOTEHNIKA.Podjetje Termotehnika že skoraj dve desetletji izdelujejo toplotne črpalke. Imajo zelo pester proizvodni program za segrevanje sanitarne vode in ogrevanje stanovanjskih objektov.Vsi njihovi proizvodi so zasnovani po najnovejših funkcionalnih zahtevah, so všečnega designa in opremljeni z certifikati.

 

Toplotne črpalke GORENC.Podjetje Gorenc deluje že tri desetletja.Vse večje prizadevanje za okolje in zniževanje stroškov energije zahteva nova znanja in produkte.Zato so poleg vseh izdelkov začeli z lastnim razvojem izdelovanja toplotnih črpalk.


Toplotne črpalke LENTHERM.Slovensko podjetje Lentherminvest se osredotoča na zadovoljevanje potreb po ogrevanju sanitarne vode.Usmerjajo se proti trajnostnim načinom ogrevanja z obnovljivimi viri energije.